MENU

Wyłącznie lokalne produkty, dbałość o smak i jakość dań określają najlepiej naszą kuchnię.
Dania z dziczyzny oraz kuchnia polska. 

 

Menu

ZŁOTY JELEŃ

PRZYSTAWKI

Smarowidło z dzika

Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.

12 PLN

SMAROWIDŁO Z DZIKIEJ FASOLI

Na żytnim pieczywie z selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonymi pestkami, piklowaną cebulą oraz pieczonym marynowanym burakiem

14 PLN

Carpaccio z polędwicy jelenia

Nacierane autorską mieszanką przypraw, marynowane w czerwonym winie. Z dodatkiem młodych pędów ziół i sałat, solonych kaparów i oliwy.

26 PLN

Carpaccio z pieczonego i marynowanego buraka

Z musem z koziego sera, selekcja młodych pędów ziół i sałat, prażone orzechy nerkowca, solone kapary oraz majonez truflowy.

21 PLN

Bigos myśliwego

Z pajdą domowego chleba i masłem śmietankowym.

16 PLN

ZUPY

Zupa rybna

Zupa rybna na uczciwym bulionie z włoszczyzną i ugotowanymi porcjami mięsistego suma

18 PLN

Rosół z dzikiego ptactwa

Z pszennymi kluskami, szczypiorem i suszonym solonym żółtkiem.

16 PLN

DANIA GŁÓWNE

Burger z szarpanego jelenia

Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.

29 PLN

Burger z dzika

Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.

28 PLN

Uczciwa sałatka z kozim serem

Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

32 PLN

Pstrąg Szefa Kuchni z pieca

Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.

42 PLN

Dzik Leśniczego

Dzik pieczony pod szarą renetą i cebulą z dodatkiem klusek śląskich, surówka z kapusty.

36 PLN

DANIA DLA DZIECI

Spaghetti

Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.

14 PLN

Sum w panierce

Chrupiący sum w panierce kukurydzianej z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

18 PLN

Naleśniki na słodko

Naleśniki z konfiturą jabłkową, czekoladą, orzechami i bitą śmietaną.

16 PLN

DESERY

Szara reneta pod kruszonką

Szara reneta zapieczona pod kruszonką orzechową podana z lodami śmietankowymi.

18 PLN

Leśny torcik bezowy

Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.

18 PLN