MENU

Wyłącznie lokalne produkty, dbałość o smak i jakość dań określają najlepiej naszą kuchnię.
Dania z dziczyzny oraz kuchnia polska. 

 

Menu

ZŁOTY JELEŃ

PRZYSTAWKI

Smarowidło z dzika

(ok. 220g)

Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.

21 PLN

Carpaccio z polędwicy jelenia

(ok. 120g)

Nacierane autorską mieszanką przypraw, marynowane w czerwonym winie. Z dodatkiem młodych pędów ziół i sałat, solonych kaparów i oliwy.

39 PLN

Carpaccio z buraka i gruszki

(ok. 120g)

Carpaccio z pieczonego, marynowanego buraka i gruszki z musem z koziego sera,
selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonym orzechem włoskim i majonezem truflowym.

32 PLN

Tatar z polędwicy jelenia

(ok. 200g)

Podany z grzybkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym i szalotką w towarzystwie rukoli i żółtka przepiórczego.

46 PLN

ZUPY

Żurek myśliwego

(ok. 330g)

Gotowany na wywarze z grzybów leśnych z kiełbasą z dziczyzny, świeżymi ziołami,
podany z jajkiem i pieczywem.

26 PLN

Zupa rybna

(ok. 330g)

Na uczciwym bulionie z włoszczyzną, porcjami mięsistego suma, w akompaniamencie wędzonego pstrąga.

26 PLN

WEGAŃSKI KREM DNIA

(ok. 330g)

20 PLN

DANIA GŁÓWNE

Medaliony z jelenia

(ok. 450g)

Podane z aromatycznym sosem myśliwskim z nutą jałowca, kluski śląskie i modra kapusta z dziką leśną borówką.

54 PLN

Gulasz z jelenia

(ok. 500g)

Z warzywami korzeniowymi w akompaniamencie mieszanki świeżych ziół, podany z plackami ziemniaczanymi i kiszonym ogórkiem.

48 PLN

Stek z combra jelenia

(ok. 450g)

W pudrze ziołowym podany z pieczonymi kopytkami, kompozycją świeżych sałat i sosem z zielonego pieprzu.

79 PLN

Dzik leśniczego

(ok. 450g)

Dzik pieczony na cebuli oraz szarej renecie, podawany z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.

46 PLN

Uczciwa sałatka z kozim serem

(ok. 250g)

Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

39 PLN

Sałatka z grillowaną kaczka sous-vide

(ok. 300g)

Podana na świeżych sałatach z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, sosem miodowym z orzechami nerkowca i pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

48 PLN

Pstrąg Szefa Kuchni z pieca

(ok. 550g)

Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.

52 PLN

Rolada wołowa

(ok. 450g)

Podana na modrej kapuście z dodatkiem dzikiej borówki, z kluskami śląskimi w sosie pieczeniowym.

48 PLN

BURGERY

Burger z szarpanego jelenia

(ok. 550g)

Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.

42 PLN

Burger z dzika

(ok. 550g)

Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.

39 PLN

DANIA DLA DZIECI

Spaghetti

(ok. 220g)

Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.

21 PLN

Sum w panierce

(ok. 280/560g)

Chrupiący sum w panierce kukurydzianej z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

23/38 PLN

Naleśniki na słodko

(2 szt.)

Naleśniki z konfiturą jabłkową, czekoladą, orzechami i bitą śmietaną.

21 PLN

DESERY

Aksamitny sernik

(ok. 200g)

Podawany na ciepło z musem malinowy i gałką lodów śmietankowych.

24 PLN

Leśny torcik bezowy

(ok. 150g)

Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.

24 PLN

SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLnICZNYCH

(1/3 gałki)

Wybór trzech smaków lodów z dodatkami.

9/24 PLN

WINNA GRUSZKA

(ok. 250g)

Zapiekana w cieście francuskim, faszerowana suszonymi
śliwkami z dodatkiem orzechów włoskich i gorzkiej

czekolady.

29 PLN

TORCIK CZEKOLADOWO – WIŚNIOWY

(ok. 220g)

Na musie wiśniowym z dodatkiem świeżych, sezonowych

owoców.

28 PLN

PRZYSTAWKI

Smarowidło z dzika

(ok. 220g)

Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.

21 PLN

Carpaccio z polędwicy jelenia

(ok. 120g)

Nacierane autorską mieszanką przypraw, marynowane w czerwonym winie. Z dodatkiem młodych pędów ziół i sałat, solonych kaparów i oliwy.

39 PLN

Carpaccio z buraka i gruszki

(ok. 120g)

Carpaccio z pieczonego, marynowanego buraka i gruszki z musem z koziego sera,
selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonym orzechem włoskim i majonezem truflowym.

32 PLN

Tatar z polędwicy jelenia

(ok. 200g)

Podany z grzybkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym i szalotką w towarzystwie rukoli i żółtka przepiórczego.

46 PLN

ZUPY

Żurek myśliwego

(ok. 330g)

Gotowany na wywarze z grzybów leśnych z kiełbasą z dziczyzny, świeżymi ziołami,
podany z jajkiem i pieczywem.

26 PLN

Zupa rybna

(ok. 330g)

Na uczciwym bulionie z włoszczyzną, porcjami mięsistego suma, w akompaniamencie wędzonego pstrąga.

26 PLN

WEGAŃSKI KREM DNIA

(ok. 330g)

20 PLN

DANIA GŁÓWNE

Medaliony z jelenia

(ok. 450g)

Podane z aromatycznym sosem myśliwskim z nutą jałowca, kluski śląskie i modra kapusta z dziką leśną borówką.

54 PLN

Gulasz z jelenia

(ok. 500g)

Z warzywami korzeniowymi w akompaniamencie mieszanki świeżych ziół, podany z plackami ziemniaczanymi i kiszonym ogórkiem.

48 PLN

Stek z combra jelenia

(ok. 450g)

W pudrze ziołowym podany z pieczonymi kopytkami, kompozycją świeżych sałat i sosem z zielonego pieprzu.

79 PLN

Dzik leśniczego

(ok. 450g)

Dzik pieczony na cebuli oraz szarej renecie, podawany z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.

46 PLN

Uczciwa sałatka z kozim serem

(ok. 250g)

Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

39 PLN

Sałatka z grillowaną kaczka sous-vide

(ok. 300g)

Podana na świeżych sałatach z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, sosem miodowym z orzechami nerkowca i pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

48 PLN

Pstrąg Szefa Kuchni z pieca

(ok. 550g)

Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.

52 PLN

Rolada wołowa

(ok. 450g)

Podana na modrej kapuście z dodatkiem dzikiej borówki, z kluskami śląskimi w sosie pieczeniowym.

48 PLN

BURGERY

Burger z szarpanego jelenia

(ok. 550g)

Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.

42 PLN

Burger z dzika

(ok. 550g)

Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.

39 PLN

DANIA DLA DZIECI

Spaghetti

(ok. 220g)

Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.

21 PLN

Sum w panierce

(ok. 280/560g)

Chrupiący sum w panierce kukurydzianej z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

23/38 PLN

Naleśniki na słodko

(2 szt.)

Naleśniki z konfiturą jabłkową, czekoladą, orzechami i bitą śmietaną.

21 PLN

DESERY

Aksamitny sernik

(ok. 200g)

Podawany na ciepło z musem malinowy i gałką lodów śmietankowych.

24 PLN

Leśny torcik bezowy

(ok. 150g)

Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.

24 PLN

SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLnICZNYCH

(1/3 gałki)

Wybór trzech smaków lodów z dodatkami.

9/24 PLN

WINNA GRUSZKA

(ok. 250g)

Zapiekana w cieście francuskim, faszerowana suszonymi
śliwkami z dodatkiem orzechów włoskich i gorzkiej

czekolady.

29 PLN

TORCIK CZEKOLADOWO – WIŚNIOWY

(ok. 220g)

Na musie wiśniowym z dodatkiem świeżych, sezonowych

owoców.

28 PLN