MENU

Wyłącznie lokalne produkty, dbałość o smak i jakość dań określają najlepiej naszą kuchnię.
Dania z dziczyzny oraz kuchnia polska. 

 

Menu

ZŁOTY JELEŃ

PRZYSTAWKI

Smarowidło z dzika

(ok. 220g)

Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.

15 PLN

SMAROWIDŁO Z DZIKIEJ FASOLI

(ok. 180g)

Na żytnim pieczywie z selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonymi pestkami, piklowaną cebulą oraz pieczonym marynowanym burakiem

15 PLN

Carpaccio z polędwicy jelenia

(ok. 120g)

Nacierane autorską mieszanką przypraw, marynowane w czerwonym winie. Z dodatkiem młodych pędów ziół i sałat, solonych kaparów i oliwy.

29 PLN

Carpaccio z pieczonego i marynowanego buraka

(ok. 120g)

Z musem z koziego sera, selekcja młodych pędów ziół i sałat, prażone orzechy nerkowca, solone kapary oraz majonez truflowy.

23 PLN

Bigos myśliwego

(ok. 350g)

Z pajdą domowego chleba i masłem śmietankowym.

18 PLN

ZUPY

Zupa rybna

(ok. 330g)

Zupa rybna na uczciwym bulionie z włoszczyzną i ugotowanymi porcjami mięsistego suma

20 PLN

Rosół z dzikiego ptactwa

(ok. 330g)

Z pszennymi kluskami, szczypiorem i suszonym solonym żółtkiem.

18 PLN

DANIA GŁÓWNE

Burger z szarpanego jelenia

(ok. 550g)

Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.

32 PLN

Burger z dzika

(ok. 550g)

Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.

31 PLN

Uczciwa sałatka z kozim serem

(ok. 250g)

Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

35 PLN

Pstrąg Szefa Kuchni z pieca

(ok. 500g)

Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.

46 PLN

Dzik Leśniczego

(ok. 450g)

Dzik pieczony pod szarą renetą i cebulą z dodatkiem klusek śląskich, surówka z kapusty.

39 PLN

DANIA DLA DZIECI

Spaghetti

(ok. 220g)

Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.

16 PLN

Sum w panierce

(ok. 280/560g)

Chrupiący sum w panierce kukurydzianej z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

19/38 PLN

Naleśniki na słodko

(2 szt.)

Naleśniki z konfiturą jabłkową, czekoladą, orzechami i bitą śmietaną.

18 PLN

DESERY

Szara reneta pod kruszonką

(ok. 200g)

Szara reneta zapieczona pod kruszonką orzechową podana z lodami śmietankowymi.

20 PLN

Leśny torcik bezowy

(ok. 150g)

Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.

20 PLN

SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLICZNYCH

(3 gałki)

Wybór trzech smaków lodów z dodatkami sezonowymi.

18 PLN