MENU
Wyłącznie lokalne produkty, dbałość o smak i jakość dań określają najlepiej naszą kuchnię.
Dania z dziczyzny oraz kuchnia polska.
Menu

ZŁOTY JELEŃ
PRZYSTAWKI
Łosoś Wędzony Zimnym Dymem
(ok 200 g)
podany na grzance ziołowej z guacamole w towarzystwie rukolii z dressingiem
miodowym i pestkami granatu.
38 PLN
Smarowidło z dzika
(ok. 220g)
Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.
23 PLN
Carpaccio z polędwicy jelenia
(ok. 120g)
Nacierane autorską mieszanką przypraw, marynowane w czerwonym winie. Z dodatkiem młodych pędów ziół i sałat, solonych kaparów i oliwy.
41 PLN
Carpaccio z buraka i gruszki
(ok. 120g)
Carpaccio z pieczonego, marynowanego buraka i gruszki z musem z koziego sera,
selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonym orzechem włoskim i majonezem truflowym.
34 PLN
Tatar z polędwicy jelenia
(ok. 200g)
Podany z grzybkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym i szalotką w towarzystwie rukoli i żółtka przepiórczego.
48 PLN
ZUPY
Żurek myśliwego
(ok. 330g)
Gotowany na wywarze z grzybów leśnych z kiełbasą z dziczyzny, świeżymi ziołami,
podany z jajkiem i pieczywem.
28 PLN
Kwaśniaca na Dziczyźnie
(ok. 330g)
gotowana na wywarze z wędzonych żeberek
na kapuście z naszej spiżarni z warzywami korzeniowymi.
28 PLN
WEGAŃSKI KREM DNIA
(ok. 330g)
22 PLN
DANIA GŁÓWNE
Pstrąg Szefa Kuchni z pieca
(ok. 550g)
Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.
54 PLN
Rolada wołowa
(ok. 450g)
Podana na modrej kapuście z dodatkiem dzikiej borówki, z kluskami śląskimi w sosie pieczeniowym.
50 PLN
Złoty Filet z Karpia
(ok. 450g)
filet z karpia smażony na klarowanym maśle. Podawany z frytkami drwala i
surówką z kapusty kiszonej z naszej spiżarni.
50 PLN
Medaliony z jelenia
(ok. 450g)
Podane z aromatycznym sosem myśliwskim z nutą jałowca, kluski śląskie i modra kapusta z dziką leśną borówką.
56 PLN
Gulasz z jelenia
(ok. 500g)
Z warzywami korzeniowymi w akompaniamencie mieszanki świeżych ziół, podany z plackami ziemniaczanymi i kiszonym ogórkiem.
50 PLN
Stek z combra jelenia
(ok. 450g)
W pudrze ziołowym podany z pieczonymi kopytkami, kompozycją świeżych sałat i sosem z zielonego pieprzu.
81 PLN
Dzik leśniczego
(ok. 450g)
Dzik pieczony na cebuli oraz szarej renecie, podawany z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.
48 PLN
Uczciwa sałatka z kozim serem
(ok. 250g)
Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
41 PLN
Sałatka z grillowaną kaczka sous-vide
(ok. 300g)
Podana na świeżych sałatach z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, sosem miodowym z orzechami nerkowca i pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
50 PLN
BURGERY
Burger z szarpanego jelenia
(ok. 550g)
Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.
44 PLN
Burger z dzika
(ok. 550g)
Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.
41 PLN
DANIA DLA DZIECI
Spaghetti
(ok. 220g)
Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.
23 PLN
Naleśniki na słodko
(2 szt.)
Naleśniki z konfiturą jabłkową, czekoladą, orzechami i bitą śmietaną.
23 PLN
Chrupiące stripsy z kurczaka
podawane z frytkami drwala w akompaniamencie sosu majonezowego
z surówką z marchewki .
(ok. 330g)
28 PLN
DESERY
Aksamitny sernik
(ok. 200g)
Podawany na ciepło z musem malinowy i gałką lodów śmietankowych.
26 PLN
Leśny torcik bezowy
(ok. 150g)
Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.
26 PLN
SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLnICZNYCH
(1/2/3 gałki)
Trzy smaki do wyboru:
Czekolada ,Wanilia porzeczka, Śmietanka, Słony karmel
11/19/26 PLN
WINNA GRUSZKA
(ok. 250g)
Zapiekana w cieście francuskim, faszerowana suszonymi
śliwkami z dodatkiem orzechów włoskich i gorzkiej
czekolady.
31 PLN
Deser Dnia
(ok. 220g)
24 PLN
PRZYSTAWKI
Smarowidło z dzika
(ok. 220g)
Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.
21 PLN
Carpaccio z polędwicy jelenia
(ok. 120g)
Nacierane autorską mieszanką przypraw, marynowane w czerwonym winie. Z dodatkiem młodych pędów ziół i sałat, solonych kaparów i oliwy.
39 PLN
Carpaccio z buraka i gruszki
(ok. 120g)
Carpaccio z pieczonego, marynowanego buraka i gruszki z musem z koziego sera,
selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonym orzechem włoskim i majonezem truflowym.
32 PLN
Tatar z polędwicy jelenia
(ok. 200g)
Podany z grzybkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym i szalotką w towarzystwie rukoli i żółtka przepiórczego.
46 PLN
ZUPY
Żurek myśliwego
(ok. 330g)
Gotowany na wywarze z grzybów leśnych z kiełbasą z dziczyzny, świeżymi ziołami,
podany z jajkiem i pieczywem.
26 PLN
Zupa rybna
(ok. 330g)
Na uczciwym bulionie z włoszczyzną, porcjami mięsistego suma, w akompaniamencie wędzonego pstrąga.
26 PLN
WEGAŃSKI KREM DNIA
(ok. 330g)
20 PLN
DANIA GŁÓWNE
Medaliony z jelenia
(ok. 450g)
Podane z aromatycznym sosem myśliwskim z nutą jałowca, kluski śląskie i modra kapusta z dziką leśną borówką.
54 PLN
Gulasz z jelenia
(ok. 500g)
Z warzywami korzeniowymi w akompaniamencie mieszanki świeżych ziół, podany z plackami ziemniaczanymi i kiszonym ogórkiem.
48 PLN
Stek z combra jelenia
(ok. 450g)
W pudrze ziołowym podany z pieczonymi kopytkami, kompozycją świeżych sałat i sosem z zielonego pieprzu.
79 PLN
Dzik leśniczego
(ok. 450g)
Dzik pieczony na cebuli oraz szarej renecie, podawany z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.
46 PLN
Uczciwa sałatka z kozim serem
(ok. 250g)
Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
39 PLN
Sałatka z grillowaną kaczka sous-vide
(ok. 300g)
Podana na świeżych sałatach z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, sosem miodowym z orzechami nerkowca i pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
48 PLN
Pstrąg Szefa Kuchni z pieca
(ok. 550g)
Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.
52 PLN
Rolada wołowa
(ok. 450g)
Podana na modrej kapuście z dodatkiem dzikiej borówki, z kluskami śląskimi w sosie pieczeniowym.
48 PLN
BURGERY
Burger z szarpanego jelenia
(ok. 550g)
Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.
42 PLN
Burger z dzika
(ok. 550g)
Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.
39 PLN
DANIA DLA DZIECI
Spaghetti
(ok. 220g)
Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.
21 PLN
Sum w panierce
(ok. 280/560g)
Chrupiący sum w panierce kukurydzianej z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
23/38 PLN
Naleśniki na słodko
(2 szt.)
Naleśniki z konfiturą jabłkową, czekoladą, orzechami i bitą śmietaną.
21 PLN
DESERY
Aksamitny sernik
(ok. 200g)
Podawany na ciepło z musem malinowy i gałką lodów śmietankowych.
24 PLN
Leśny torcik bezowy
(ok. 150g)
Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.
24 PLN
SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLnICZNYCH
(1/3 gałki)
Wybór trzech smaków lodów z dodatkami.
9/24 PLN
WINNA GRUSZKA
(ok. 250g)
Zapiekana w cieście francuskim, faszerowana suszonymi
śliwkami z dodatkiem orzechów włoskich i gorzkiej
czekolady.
29 PLN
TORCIK CZEKOLADOWO – WIŚNIOWY
(ok. 220g)
Na musie wiśniowym z dodatkiem świeżych, sezonowych
owoców.