MENU
Wyłącznie lokalne produkty, dbałość o smak i jakość dań określają najlepiej naszą kuchnię.
Dania z dziczyzny oraz kuchnia polska.
Menu
ZŁOTY JELEŃ
PRZYSTAWKI
Smarowidło z dzika
(ok. 220g)
Na żytnim pieczywie z piklowaną cebulą i kiszonymi ogórkami.
28 PLN
Carpaccio z buraka i gruszki
(ok. 120g)
Carpaccio z pieczonego, marynowanego buraka i gruszki z musem z koziego sera,
selekcją młodych pędów ziół i sałat, prażonym orzechem włoskim i majonezem truflowym.
42PLN
Tatar z Pstrąga Łososiowego
(ok.200g)
podany z ogórkiem konserwowym w towarzystwie rukoli i żółtka przepiórczego
42 PLN
Carpaccio z Polędwicy Jelenia
(ok.200g)
nacierany autorską mieszanką przypraw, marynowany w czerwonym winie, z dodatkiem
młodych pędów ziół, sałat, solonych kaparów i oliwy
53 PLN
ZUPY
Żurek myśliwego
(ok. 330g)
Gotowany na wywarze z grzybów leśnych z kiełbasą z dziczyzny, świeżymi ziołami,
podany z jajkiem i pieczywem.
32 PLN
zupa rybna
(ok. 330g)
na uczciwym bulionie z włoszczyzną w akompaniamencie pstrąga
35 PLN
WEGAŃSKI KREM DNIA
(ok. 330g)
29 PLN
rosół z dzikeigo ptactwa
z ręcznie robionym makaronem, marchewką i pietruszką
(ok. 330g)
23 PLN
DANIA GŁÓWNE
Pstrąg Szefa Kuchni z pieca
(ok. 550g)
Faszerowany cytryną i leśnymi ziołami z masłem czosnkowym. Podany z frytkami drwala i surówką z kiszonej kapusty.
59 PLN
Rolada wołowa
(ok. 450g)
Podana na modrej kapuście z dodatkiem dzikiej borówki, z kluskami śląskimi w sosie pieczeniowym.
55 PLN
Złoty Filet z Karpia
(ok. 450g)
filet z karpia smażony na klarowanym maśle. Podawany z frytkami drwala i
surówką z kapusty kiszonej z naszej spiżarni.
55 PLN
Medaliony z DZICZYZNY
(ok. 450g)
Podane z aromatycznym sosem myśliwskim z nutą jałowca, kluski śląskie i modra kapusta z dziką leśną borówką.
62 PLN
Gulasz z DZICZYZNY
(ok.450g)
Z warzywami korzeniowymi w akompaniamencie mieszanki świeżych ziół, podany z plackami ziemniaczanymi i kiszonym ogórkiem.
55 PLN
Dzik leśniczego
(ok. 450g)
Dzik pieczony na cebuli oraz szarej renecie, podawany z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.
56 PLN
Uczciwa sałatka z kozim serem
(ok. 250g)
Selekcja chrupiących sałat i młodych pędów ziół, kozi ser pieczony z miodem i orzechami podany z sosem z leśnych jagód, pieczonym i marynowanym burakiem, solonymi migdałami, pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
48 PLN
Sałatka z grillowaną kaczka sous-vide
(ok. 300g)
Podana na świeżych sałatach z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, sosem miodowym z orzechami nerkowca i pszennym pieczywem z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
55 PLN
Stek z combra jelenia
(ok. 450g)
W pudrze ziołowym podany z pieczonymi kopytkami, kompozycją świeżych sałat i sosem z zielonego pieprzu.
95 PLN
BURGERY
Burger z szarpanego jelenia
(ok. 550g)
Maślana bułka z szarpanym mięsem z jeleniego udźca, maczanym w sosie z palonych kości, sezamową kiszoną kapustą i majonezem z wędzonych śliwek. Z dodatkiem frytek drwala.
52 PLN
Burger z dzika
(ok. 550g)
Zapieczony pod plastrem wędzonego sera, w maślanej bułce z rukolą, sosem chrzanowym i leśną żurawiną. Z dodatkiem frytek drwala.
49 PLN
Burger z pANIEROWANĄ MOZZARELLĄ
(ok. 550g)
w maślanej bułce z karmelizowaną gruszką, rukolą, pomidorem oraz sosem 1000 wysp
48 PLN
DANIA DLA DZIECI
Spaghetti
(ok. 220g)
Makaron spaghetti z mięsnym sosem pomidorowym, posypany parmezanem.
27 PLN
Naleśniki na słodko
(2 szt.)
Naleśniki z twarożkiem, cynamonem , czekoladą, świeżymi owocami, orzechami i bitą śmietaną.
29 PLN
Chrupiące stripsy z kurczaka
podawane z frytkami drwala w akompaniamencie sosu majonezowego
z surówką z marchewki .
(ok. 330g)
32 PLN
DESERY
Aksamitny sernik
(ok. 200g)
Podawany na ciepło z musem malinowy i gałką lodów śmietankowych.
30 PLN
Leśny torcik bezowy
(ok. 150g)
Krucha beza z owocami leśnymi i bitą śmietaną.
32 PLN
SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLnICZNYCH
(1/2/3 gałki)
Trzy smaki do wyboru:
Czekolada ,Wanilia porzeczka, Śmietanka, Słony karmel
11/19/26 PLN
Jabłka pod kruszonką
(ok. 200g)
jabłka z orzechami pod kruszonką z gałką lodów waniliowych
31 PLN
Deser Dnia
(ok. 220g)